Svømmerne fra Aabybro viser styrke ved sommerens mesterskaber

Det har været en begivenhedsrig sommer i Aabybro Svømmeklub, hvor de bedste svømmere har formået utrolige resultater på trods af corona-nedlukningen. Læs mere her om stævnerne i den sidste del af sæsonen.

Børne- og Årgangs Cup

Forårets første stævne for Aabybro Svømmeklub blev Dansk Svømmeunions nye virtuelle stævnekoncept – skræddersyet til tiden vi lever i. Konceptet er kaldt ”Børne- og Årgangs Cup” og går ud på, at stævnet afvikles over hele landet i grupper á 50 personer. Derefter lægges resultatlisterne sammen, så der kan kåres en vinder lokalt, regionalt og nationalt.

I Nordjylland blev der afviklet 3 stævner: et kombineret børne- og årgangsstævne i Thisted, et årgangsstævne i Støvring og et børnestævne i Aabybro. Stævnerne blev afviklet i juni måned og der blev fundet vindere af medaljerne og sendt resultater efterfølgende.

Specielt for stævnet i Aabybro var, at der blev åbnet for alle de svømmere, der ville svømme stævne uden at kunne deltage i konkurrencen, altså også de ældre svømmere (junior og seniorsvømmere). Der deltog i alt 20 svømmere fra Aabybro Svømmeklub.

Det var flotte resultater, der kom til Aabybrosvømmerne. Faktisk viste Aabybro Svømmeklub sig med den højeste PR-% til det lokale stævne i Støvring og en samlet PR-% på 86,84% (PR = Personlig Rekord).

I den lokale konkurrence konkurrerede årgangssvømmerne (2 årgange) mod hinanden og børnesvømmerne (2 årgange) mod hinanden. Her vandt Aabybro følgende medaljer: 2 guld, 8 sølv og 6 bronze.

I den regionale konkurrence, blev der delt medaljer ud pr. årgang. Her vandt Aabybro følgende medaljer:
4 guld, 3 sølv og 6 bronze. At nævne var guldmedaljevinderne i denne konkurrence:

-          Mathias Ø. Barslev (15 år) guld i 50m butterfly i tiden 00:28,73

-          Sebastian Saugbjerg (14 år) guld i 100m brystsvømning i tiden 01:25,37

-          Christian Abrahamsen (12 år) guld i 50m frisvømning I tiden 00:35,98

-          Mads Mølgaard (15 år) guld I 50 frisvømning i tiden 00:25,98

Der var i denne omgang ikke medaljer i den nationale konkurrence, men til gengæld placeringer, der ligger utroligt tæt på medaljeplaceringer.

Vest Børn Medley

Årets første mesterskab blev Vestdanske Medley Mesterskaber for Børnegruppen, der afvikles i Haderslev.

Vestdanske Mesterskaber omhandler alle klubber hjemmehørende i Jylland og Fyn. Børnegruppen er drenge født i 2008 og 2009 samt piger født i 2009 og 2010. Stævnet var opdelt i drenge og piger, da forsamlingsforbuddet forhindrede et samlet stævneafsnit. Det gav også mulighed for god restitution mellem løbene.

Fra Aabybro deltog Christian Abrahamsen, født 2009. Christian svømmede 4 flotte personlige rekorder, hvoraf den bedste forbedring var i 50m brystsvømning, hvor Christian slog 7,05 sekunder af sin personlige rekord (PR). Alle Christians løb fik ham placeret i Top 10 i Vestdanmark. Det blev til en 8. plads i 100 fri, en 8. plads i 100 IM, en 7. plads i 50 fly, en 10. plads i 100 ryg og en 10. plads i 50 bryst.

Resultaterne gav Christian en statuette med hjem, der uddeles til svømmere, der har potentiale for fremtidige resultater. Den beregnes ud fra de 5 bedste løb ud fra en national pointtabel. Præmien kaldes ”Basisniveau”-præmie.

Mesterskaber er også stævner, hvor der er tid til andre ting end svømning og der var derfor også mulighed for at få set noget af Haderslev.

Nordjyske Cup i Hjørring

Imens Christian Abrahamsen svømmede ved Vestdanske Mesterskaber i Haderslev, havde Aabybro Svømmeklub 18 svømmere i Hjørring til afslutningsstævnet Nordjyske Cup.

”Svømmerne kom hjem med flotte resultater. Faktisk var 29 ud af 37 svømmede løb personlige rekorder (PR). Det svarer til en PR% på 78,39%. Heraf var der 11 svømmere med 100% PR, hvilket er utroligt flot, når man tænker på det turbulente forår med virtuel træning og landtræning på stadion.” forklarer cheftræner Stefan Stenberg. ”Stævnet var tæt på normalen for denne type stævne. Stævnet blev opdelt i 2 afsnit pga. forsamlingsforbud på 100, men der er meget der tyder på at vi i næste sæson kan få en mere normaliseret stævneafvikling igen”

Værd at nævne fra stævnet er de store personlige rekorder. Den svømmer, der forbedrede sig mest tidsmæssigt, var Johanna Sandager Borup, der i alt slog 22,97 sekunder af sine tider i hhv. 100 fri og 100 medley. Flotte resultater havde Nicoline Mortensen også, der slog 18,71 sekunder af sine tider i hhv. 50 bryst, 50 butterfly, 100 medley. Den dreng, der forbedrede sine tider mest, var Mikkel Rubæk, der slog 16,81 sekunder af sine tider i 50 bryst og 100 medley.

Oliver og Elias fra talentholdet kom også hjem med en medalje

Flot bronzemedalje til Aabybrosvømmer (Vest Årgang)

I weekenden 26.-28. juni stillede Aabybro til start ved Vestdanske Årgangsmesterskaber omhandler alle klubber hjemmehørende i Jylland og Fyn. Mesterskaberne blev afholdt i Nyborg. Årgangsgruppen er drenge født i 2006 og 2007 samt piger født i 2007 og 2008. Stævnet var opdelt i 4 grupper, 2 drenge og 2 piger, da forsamlingsforbuddet forhindrede et samlet stævneafsnit. Det gav også mulighed for god restitution mellem løbene og svømmerne fra Aabybro fik derfor mulighed for ordentlig hvile mellem stævneafsnittene.

Mathias Østergaard Barslev satte de fleste på plads, da han svømmede sig ind i en 3. plads i 100m rygsvømning i en fænomenal tid på 01:03,36. Tiden gav ham en status som nr. 3 på den vestdanske årgangsrangliste og i top-15 på nationalt niveau.

”Mathias sætter tiden i en alder af 15 år og der er nu kun 0,46 sekunder til den gamle klubrekord, der i øjeblikket indehaves af Lasse Højfeldt,” udtaler cheftræner Stefan Stenberg. ”Det kan man kun være absolut tilfreds med. Vi er utrolig stolte over ikke bare Mathias’ flotte tid, men alle svømmernes resultater. Det vi har arbejdet med i foråret, har virkelig vist sig at bære frugt. Fantastisk!”

Svømmerne leverede flotte 88,24 % af deres svømmede løb som personlige rekorder. Det er en ekstrem høj procentdel, taget i betragtning af at træningen reelt set først startede 21. april i år. Flere løb var også nye for svømmerne, hvilket gav masser af god svømning og udviklingspotentiale til den nye sæson. Det skyldes at stævnet indeholdt en medleykombinationskonkurrence, der forudbestemte hvilke løb, der konkurreres i. (normal vis er der frit valg, men her var det bestemt på forhånd).

Til mesterskaber er der en del ventetid når man ikke svømmer, da man skal restituere til sit næste løb – det blev for Aabybrosvømmerne blandt andet udnyttet med en tur i bølgen blå ved Nyborg Strand efter Danmarks sejr i ottendedelsfinalen.

Alle de 6 svømmere har svømmet sig under kravtider, der giver dem adgang til DM Årgang, der afholdes i september måned i Gentofte.

SVØM GrandPrix

I perioden 2. til 6. juli, havde Aabybro Svømmeklub igen svømmere i vandet, da der blev afholdt SVØM GrandPrix i Solrød Svømmehal. Stævnet er at betragte som et mesterskab for dem, der ikke har haft lov til at svømme i coronatiden – dvs. er på kanten til status som professionel atlet.

Rasmus Rank Nørgaard og Magnus Østergaard Barslev tog med cheftræneren til Sjælland og fik nogle gode oplevelser med sig hjem igen derfra.

Rasmus svømmede 200m brystsvømning i tiden 02:39,72, hvilket var 9 sekunder under sin personlige rekord. Det gav en top-10 placering og dermed også en finaleplads i B-finalen, hvor han igen viste at han kunne tangere den ekstremt hurtige tid.

”Især Rasmus har vist sig frem på hvad hans individuelle træning i corona kan gøre for ens præstation på længere sigt. Ekstremt fedt at se hvordan der profileres af det hårde arbejde,” siger cheftræner Stefan Stenberg. ”Hans brystsvømning fik et ekstra pift og havde han haft track-start, som han er vant til hjemmefra, havde hans crawlpræstation også givet store personlige rekorder. Jeg er meget godt tilfreds.”

Aabybro Svømmeklub siger tak til Dansk Svømmeunion for de mange fint afviklede mesterskaber i den seneste tid. Det er godt at de har fået lov at mærke hvordan det er, at være til rigtigt stævne igen. Stor ros til afviklerne.

Nu er Aabybro Svømmeklubs konkurrenceafdeling på sommerferie, men starter igen i starten af august.