Vestdanske ÅM Grp. 2

Uroen i vandet har knapt lagt sig i DGI huset Aabybro efter at Dansk Svømmeunion og AAIF Svømning i den forgangne weekend 29. maj til 31. maj 2015 har afholdt Vestdansk Årgangsmesterskab, i daglig tale blandt svømmerne også kaldet VÅM.

Mesterskabet samlede svømmere fra Jylland og Fyn og blev samtidigt afholdt i Horsens for de ældste svømmere. I Aabybro har der deltaget de bedste piger i årgangen 2003 og yngre samt de bedste drenge i årgang 2001 og yngre. Der er blevet kæmpet om medaljer i alle svømmearter, frisvømning, butterfly, brystsvømning, rygcrawl og i medley, hvor man kombinerer de enkelte discipliner. For at kvalificere sig til mesterskabet kræves det, at svømmerne har opnået skrappe kvalifikationstider forinden.

I alt deltog 235 svømmere plus ledere og trænere fra 44 forskellige klubber. Aabybro var ved stævnet i Aabybro repræsenteret med en svømmer, den 12 årige Ida Troldborg, og ved stævnet i Horsens af Simon Andersen og Kristian Berthelsen, på henholdsvis 14 og 16 år. De formåede alle at sikre nogle gode tider, der hovedsageligt var nye personlige rekorder.

Det er en træt, men meget stolt og glad formand for Aabybro Svømmeklub, Finn Bo Hansen, der ser tilbage på et meget vellykket stævne. Vi har fået rigtig meget ros for afholdelsen af mesterskabet fra de enkelte klubber, og det er vi selvfølgelig meget glade for fortæller Finn Bo Hansen.

Grundet renoveringen af DGI huset er det flere år siden, Aabybro svømmeklub har afholdt et så stort stævne, så vi var selvfølgelig i klubben spændte på, om ”hele maskineriet” kom til at køre lige så velsmurt som tidligere. Samtidig er vi også heldige, at der er kommet mange nye ansigter til i klubben, både i bestyrelsen, trænergruppen og forældregruppen, fortsætter formanden.

Et så stort stævne kræver lang tids forberedelse og planlægning, og i bestyrelsen vil vi gerne rette en kæmpe tak til alle, der har hjulpet, både med planlægning, forberedelse af skolen til indkvartering, i SFO’en og køkkenet med servering af mad, i stævnesekretariatet og i selve svømmehallen. Der er udført et meget stort arbejde af egne konkurrencesvømmere, tidligere svømmere, forældre, trænere og alle andre hjælpere.

Vi haft et fantastisk samarbejde i klubben, samt med DGI Huset og Gadekøkkenet, der har leveret maden til både officials og svømmere, og vi håber på at kunne afholde stævne igen allerede i 2016, slutter formand Finn Bo Hansen.

Herunder ses Ida Troldborg, der slog personlig rekord i samtlige løb, som hun deltog i.