NY ”KLUBREKORD” I 24 TIMERS SVØMNING TIL AAIF

Aabybro IF Svømning var aktive igen i år, da de for tredje år i træk brugte vinterferien med et svømmemarathon.

 

Et samarbejde mellem Svømmeklubben Søhesten og Aabybro IF Svømning gjorde det igen i år muligt for en flok svømmere at udfordre sig med et svømmemarathon på 24 timer. Denne gang deltog 4 hold – et hold fra Aabybro Svømmeklub, Svømmeklubben Søhesten, Aalborg Svømmeklub og Team Gummiand, bestående af voksne og unge fra diverse hold over hele Nordjylland. I år afholdtes eventen i Hjallerup Idrætscenter.

For Aabybro var målet klart – i år skulle svømmerne nå længere end sidste år på 100.400m, hvilket vil kræve at de tilbagelægger over 4,15 km i timen. Derudover er det sociale element i arrangementet det bærende for at dette kan lykkes. Svømmerne var fordelt på hold, der skulle holde en bane i gang i en time. Hver svømmer tilbagelagde 100m, hvorefter næste svømmer hoppede i vandet. Et nyt hold overtog efter en time og så er der kun tre timer til at gøre sig klar igen til næste svømmetag.

  

Det lykkedes lige at nå 100.600m, hvilket betyder at der blev slået ny klubrekord ved dette års marathon:

”Jeg er super godt tilfreds med resultatet. Vi har sadlet om og lavet andre hold til dette års svømning, så der var 3 timers pause. Det betød at de svømmere, der var i vandet, måtte svømme flere meter i løbet af deres time.” siger cheftræner Stefan Stenberg. ”Ser vi på resultatet, har vi formået at rykke på energiniveauerne – sidste år havde vi problemer med at der ikke var energi til det sidste. I år var energien fordelt over hele svømningen, så der var ikke rigtig forskel på”

 

Selv om at Aabybro-mandskabet manglede sine erfarne og garvede svømmere, der de andre år har hjulpet med nye kræfter undervejs, lykkedes det altså med de nye yngre svømmere at slå rekorden fra sidste år med 200m.

Aabybro Svømmeklub forventer igen i 2018 at kunne afvikle et 24 timers svømmemarathon.

 

 
Holdfoto ved afslutningen af svømmemarathon. Svømmerne var Victor Haunstrup, Jonas Abildgaard, Anna Andreasen, Julie Heby, Anders Mikkelsen, Rasmus Rank, Rasmus Abildgaard, Simon Andersen, Jacob Toft, Emma Viborg, Sille Lindberg, Magnus Barslev. Trænere Stefan Stenberg og Benjamin Jørgensen var selvfølgelig også med i vandet undervejs. På billedet mangler Kristian Berthelsen og Ida Rønnow.

 

 
Victor Haunstrup og Magnus Barslev diskuterer teknik inden det bliver deres tur. På skamlen var Jacob Toft og i vandet Jonas Abildgaard.

 

 
Jonas Abildgaard (13 år) svømmede i alt 6,4 km fordelt over de 24 timer.
 
 
Se mange flere gode billeder i galleriet :)