12 svømmere og en forælder fra Aabybro krydsede fjorden

Flotte førstegangsresultater for Aabybro IF ved dette års Limfjordskrydseren 2016. 12 svømmere og en forælder viste sig frem og bedste placeringer blev en førsteplads for kvinder og en syvendeplads for mænd.

 
 

Der var lagt op til en hård kamp, da skyer, regn og vind ved indcheckning viste sig. Svømmerne, der havde valgt at svømme de lange distancer fik lidt udfordringer, idet strømmen var stærk. Den havde dog lagt sig en smule, da holdet fra Aabybro Svømmeklub kl. 13.40 sprang i vandet til deres 600m-distance.

Forud for krydseren havde svømmerne forsøgt sig med forskellige typer af åbent vand svømning. Sammen med instruktører Johnni Olesen og Stefan Stenberg har Lindholm Strandpark været udgangspunktet for en række træningspas mod Limfjordskrydseren.

Hurtigste mand over fjorden kom fra Aalborg Svømmeklub på 8 minutter og kun et minut efter var hurtigste Aabybro-svømmer i mål, nemlig Nicklas Jensen fra Biersted. Nicklas svømmer i øjeblikket for at skulle starte som triatlon-udøver og åbent vand svømning er et skridt på vejen hertil.

En enkelt forælder havde også valgt at deltage og det var en flot præstation. Tina Emborg vandt sin gruppe (mellemgruppen kvinder) overbevisende på sin første tur over fjorden. Hun deltog også i træningen op til krydseren.

Det var de største svømmere i konkurrenceafdelingen, der deltog, samt en enkelt forælder. På billedet ses svømmerne: Rasmus Abildgaard, Emma Treney, Freja Emborg, Simon Andersen, Kristian Berthelsen, Victor Elvensø, Emma Viborg, Cathrine Andersen, Anders Mikkelsen, Rasmus Grøn, Nicklas Jensen og Stefan Stenberg. Ikke på billedet: Tina Emborg.

 

 
Højt humør og en fælles opgave var udgangspunktet for de motiverede svømmere. Det viste de både før, under og efter svømningen.

 

 
Dansk Svømmeunion, Nørresundby Idrætscenter - Svømmeland, Aalborg Svømmeklub og Svømmeklubben Nord afholder i 2016 for 10énde gang det traditionsrige "Limfjordskrydseren". Deltagerne skal krydse Limfjorden ved at svømme fra sydsiden til nordsiden. Der er mulighed for at deltage på den korte distance på ca. 600 m, mellem distancen på 1500 m eller den lange distance på 2500 m. Aabybrosvømmerne var med for første gang og deltog på 600m-distancen