Personlige rekorder til Simon ved DM i svømning

Det er altid en stor oplevelse for en svømmer, at kvalificere sig til DM i svømning. Simon Andersen fra Aabybro, der deltog ved Danske Junior Mesterskaber 2016, der afholdtes i Herning Ny Svømmehal. Simon havde kvalificeret sig i to løb og fået et ekstra ønskeløb ved stævnet. De to kvalificerede løb var: 100m brystsvømning og 50m brystsvømning. Ønskeløbet var 50m frisvømning. Resultaterne var gode og med lidt ny teknik fik brystsvømningen atter et boost, da der blev svømmet på langbane i Herning.

Simon svømmede 50m brystsvømning i tiden 00:35.52, hvilket omregnet til kortbanetid svarer til 00:34.18, hvilket er tæt på hans personlige rekord på 00:33.82. I 50m frisvømning slog han sin personlige rekord, da han svømmede 00:27.97 på langbane, eller omregnet 00:27.17 på kortbane. Det er hurtigere end han nogensinde før har svømmet. Derudover fik han tirsdag en god tid i 100 brystsvømning, der placerer ham i top 50 i Danmark!

Danske Junior Mesterskaber blev afviklet i Herning Svømmehal, som er Danmarks største svømmehal, der kun er få måneder gammel. Her forventes der i løbet af få år at mange nationale stævner afvikles.

”Simon er kommet rigtig fint ud af dette DM.” udtaler cheftræner Stefan Stenberg. ”Simon har virkelig forbedret sig og hans fremgang i Bellahøj skyldes mest hans arbejde i månederne op til stævnet. Derudover er nogle af fokuspunkterne fra de sidste stævner, der stort set er blevet til nye vaner og det giver ham nogle flotte tider, som vi så i Herning. Derudover er det en fed afrunding på en ellers god sæson med et dansk mesterskab!

Simon Andersen er født i årgang 2000 og det er kun anden gang, at han deltager ved et dansk mesterskab. Han svømmer i år som yngste årgang i juniorklassen.