Lange distancer på langbane

6 svømmere fra Aabybro IF Svømning drog til Brønderslev lørdag d. 4. juni 2016, hvor Dansk Svømmeunion afholdte Distancestævne. Svømmerne kom hjem med en række af både medaljer, men også masser af personlige rekorder blev det til, da der blev svømmet 400m, 800 og 1500m på langbanen (50m-bassin) i Brønderslev.

”Der er mange andre der siger at det er hårdt at svømme langt, men jeg kan godt lide det” siger Jonas Abildgaard på nu 13 år, der tilbragte sin fødselsdag i svømmehallen. ”Vi er glade for at vi også får mulighed for at svømme de længere distancer, som man ikke får lov til ved alle mulige andre stævner.”

Svømmernes muligheder for at svømme netop disse distancer er meget små til andre stævner, da det kun er en brøkdel af de aktive konkurrencesvømmere i Nordjylland, der arbejder konkret med langdistancerne. Dog er det med de nye mesterskabsregler blevet nødvendigt for årgangssvømmere (10-13-årige) at kunne svømme en hurtig individuel medley, hvilket gjorde 400m medley til dette stævne aktuelt for flere parter.

 

Jonas svømmede sig ind i sit 13. år i både 1500 frisvømning, hvor han fik en klækkelig personlig rekord med 2 minutter og 400m medley, der gav en bronzemedalje.

 

 
Gruppen af langdistancesvømmere, der fra Aabybro var i vandet i Brønderslev bestod af: Rasmus Abildgaard, Simon Andersen, Rasmus Rank Nørgaard, Jacob Toft samt Jonas Abildgaard fra Aabybro og Nicklas Jensen fra Biersted. Træner til stævnet var Stefan Stenberg Sørensen.