Svømmere fra Aabybro og omegn knoklede på hele påsken!

Selv om det er påske, er det ikke ensbetydende med at skulle sidde stille og spise påskeæg – i hvert fald ikke hvis man er svømmer i konkurrenceafdelingen i Aabybro IF Svømning. Påskeugen har stået på træningslejr og ikke nok med det, var der selvfølgelig også normale træningspas, da de igen ramte Aabybro.

De 26 svømmere drog til Hirtshals Idrætscenter, hvor de både spiste, svømmede og overnattede. Det blev til 40 tilbagelagte kilometer pr. svømmer fordelt på 19 timers svømning. Der udover blev det til 5 timers landtræning med styrke, smidighed og udholdenhed som omdrejningspunkt. Fokus for træningslejren var udholdenhed og det må siges at komme til udtrykke i programmerne. Ikke nok med at programmerne var designet til at styrke svømmernes individuelle niveau, så var der også lagt op til at få flyttet sine egne grænser for arbejdsmængde, intensitet og udholdenhed.

Svømmetræningen var ikke blot fordoblet på ugeplan, men der var også lagt udfordringer ind, som svømmerne undervejs skulle løfte. Flere nåede på en dag over 15 kilometer svømning, idet at de fik udfordringen 100 x 100m med en fast starttid, dvs. at der blev sat et tidrum, hvor svømmeren skulle starte indenfor igen. Dermed pressedes svømmerne til bristepunktet og nogle måtte se sig slået, imens andre fuldførte.

”De har alle kæmpet fuldstændigt fremragende,” udtaler cheftræner Stefan Stenberg. ”Jeg startede ud med at forklare svømmerne, at der var fokus på udholdenhed og at nogle af dem ville blive overrasket. Hvad jeg ikke vidste var at så mange af svømmerne også ville overraske træneren. De forskellige test vi samtidigt har taget har virkelig vist at de er meget stærke og dygtige svømmere. Så samtidigt med et godt ophold i Hirtshals kan vi kun gå hjem med en god mavefornemmelse, der viser at svømmerne både er ambitiøse, energirige, sociale og ikke mindst morsomme at være sammen med.”

Svømmerne, der var afsted til Hirtshals svømmer på AaIFs tre konkurrencehold, k1 (førsteholdet), k2 (talentholdet) og k flex (flex-holdet). Her ses svømmerne foran Hirtshals Idrætscenter – fra Aabybro var det Simon Andersen, Jacob Toft, Asger Dreier, Rasmus Rank, Ida Rønnow, Rasmus Abildgaard, Jonas Abildgaard, Emma Treney, Nanna Eriksen, Ida Troldborg, Rasmus Grøn, Mikkel Fruergaard, Anna Andreasen, Cathrine Andersen. Julie Heby, Victor Haunstrup og fra oplandet Victoria Bjerre (Brovst), Sille Lindberg (Saltum), Emma Viborg (V. Hjermitslev), Anders Mikkelsen (Arentsminde), Kristian Berthelsen (Arentsminde), Nicklas Jensen (Biersted), Victor Elvensø (Vadum). Træner- og holdlederteamet bestod af Louise Heiberg, Nicolaj Harksen og Stefan Stenberg.

 

 
Maden blev indtaget i Hirtshals Idrætscenters cafeteria, styret af Annetes Festservice. Her spiste svømmerne alle måltider.

 

 
Klar til at sprinte på tværs – svømmerne skal her arbejde med iltoptagelse og koncentration på tværs af bassinet.

Al træning er nødvendigt, her er det Nanna Eriksen og Cathrine Andersen, der hjælper hinanden med landtræning, som i svømmesprog kaldes ”dryland”-træning. Dryland er en fast del af svømmetræningen i Aabybro IF Svømnings konkurrenceafdeling, både til daglig, men især også på træningslejren denne gang.

 

 
 Det kræver både god mad, men også masser af mellemmåltider at holde til så stor en træningsmængde, som der blev lagt for dagen i Hirtshals. Her har Jonas Abildgaard lige fået frugt og yoghurt som dagens sidste mellemmåltid.