Park Vendia Cup gav mange forbedringer

I weekenden fredag d. 17. april til søndag d. 19. april drog 13 svømmere til internationalt stævne i Hjørring. Park Vendia Swim Cup 2015 dannede rammerne for mange svømmere, fra Sverige, Norge og Danmark.

Det gav flotte resultater for de fleste af Aabybro-svømmerne. Heriblandt kan fortælles at Simon Andersen taget sin anden kravtid til Vestdansk Årgangs Mesterskab (VÅM) gruppe 1.

Ida Troldborg blev desuden den store overraskelse. Hun har gennem længere tid knoklet med sine tider, men søndag lykkedes det at komme under kravtid til VÅM gruppe 2 med over 3,5 sekunder. Hun gør sig nu klar sammen med resten af holdet til at DGI-Huset Aabybro skal være vært for mesterskabet, der afvikles 29. til 31. maj 2015. AAIFs Svømmeafdeling er stolte over selv at kunne stille svømmere til eget mesterskab.

Stævnet afvikledes på langbane, og i ugerne op til stævnet har svømmerne været på besøg i Brønderslev for at afprøve formen i 50m-bassin. Langbanestævner giver svømmere, der ikke har vendinger og udsvømning, som deres kompetence, fordel idet de kan vinde på deres styrker. Tværtimod har svømmere, der har kompetencer i vendinger og udsvømning, udfordringer med at yde det samme.

Vendingen har så stor betydning at tiderne, der tages på langbane må fratrækkes et antal sekunder for at kunne sammenlignes med kortbanetider. Det afhænger af disciplin og længde. Det gav flere personlige rekorder over hele linjen.