24 timers marathonsvømning blev stor succes!

Opdatering kl. 14:

Klokken otte tirsdag morgen kom der for alvor gang i svømmebassinet i DGI-huset i Aabybro.

Opdatering kl. 8.00 onsdag:
Klokken otte tirsdag morgen hoppede den første i vandet, og så fortsatte 17 svømmere på skift indtil onsdag klokken otte.

Her havde Aabybro Svømmeklub lavet et arrangement, hvor klubbens medlemmer kunne komme og prøve kræfter med deres evner i vandet. Udfordringen lød på, om man kunne svømme i 24 timer.

- Det er jo et 24-timers løb, hvor vi er 15 forskellige svømmere, der skiftes til at være i vandet. Der skal være én person i vandet hele tiden i 24 timer, og vi svømmer 100 meter af gangen hver, fortæller Anne Nielsen fra Aabybro Svømmeklub.

- Det bliver hårdt i nat, når vi skal hole os vågne, tilføjer hun.

Deltagerne er primært konkurrencesvømmere, og formålet var, at der hele tiden skulle være svømmere i gang, så der vil være konstant svømning i 24 timer.

- Jeg synes det går rigtig godt. Vi har svømmet langt allerede, men det er jo en anden rytme, end man plejer, siger Freja Emborg Sørensen fra Aabybro Svømmeklub

Efter de første seks timer havde svømmerne rundet 25 km til sammen.

Det var Aabybro Svømmeklub, der havde udfordret medlemmerne med et svømmemarathon. Udfordringen lød på svømning i 24 timer.

Svømmerne havde delt sig op i tre hold, der hver tog en time ad gangen i vandet. Altså svømmede de en time på skift i en time, tog sig to timers hvil, inden de igen skulle i vandet. Målet var 85 kilometer.

- Det var en succes. I sidste minut slog den sidste svømmer ind på 100 kilometer, siger klubbens førsteholdstræner Stefan Sørensen og fortsætter:

- Nu er alle trætte og godt mørbankede, men vi nåede 15 kilometer længere end målet, så det er jo ren ønsketænkning, der blev til virkelighed.