Første stævne gav personlige rekorder, medaljer og kravtid til mesterskab

Aabybro Svømmeklub var lørdag til det første stævne i denne sæson, hvor førsteholdet deltog. Selvom formen ikke skulle være helt klar endnu, blev det til masser af gode tider og en svømmer, der kvalificerede sig til Vestdansk Mesterskab.

Da Aabybro lørdag d. 9. september 2017 gæstede Vandhuset Hjørring Park Vendia til det første af fire Nordjyske Cup-stævner, var det ikke med formålet at komme hjem med personlige rekorder og et hav af medaljer. Det var alligevel det, der endte med at være resultatet. I alt blev det til masser af personlige rekorder og 24 medaljer, hvoraf 11 var guldmedaljer, 8 sølvmedaljer og 5 bronzemedaljer.

Værd at bemærke var årgangsgruppen 2006-2007, hvor at de nye svømmere på førsteholdet, ryddede bordet for guldmedaljer. ”Therese Helt og Ida Rønnow er efter sommerferien blevet rykket op på førsteholdets årgangsgruppe og viste fremragende, at det var en god beslutning ved at lave 5 personlige rekorder og erobre 6 medaljer – alle af guld! Jeg tror der kan forventes store bedrifter i fremtiden af de nye oprykkere.” udtaler cheftræner Stefan Stenberg.

Magnus Østergaard Barslev klarede i sit løb 200m medley at opnå VÅM-kravtid, hvilket står for Vestdanske Årgangs Mesterskaber, en tid, som for mange er svær at opnå. Hans nye personlige rekord lyder nu på 02:31,97, hvilket er hele 1,16 sekunder under kravtiden.

Målet med dette stævne var for svømmerne fra Aabybro at svømme 8 meter under vandet efter hver vending. Alle svømmerne nåede at forbedre sin undervandssvømning. En af dem som fik rigtig meget ud af dette var Jacob Toft, der slog sin personlige rekord i 50m frisvømning, blot ved at arbejde målrettet efter at nå længere end 8 meter inden vandoverfladen brydes.

Næste stævne er Søhestens Jubilæumsstævne. Svømmeklubben Søhesten har 40 års jubilæum og det skal Aabybrosvømmerne hjælpe med at fejre til et stævne d. 23. september.

Holdfoto med alle svømmerne fra Aabybro der deltog: Jeppe Elvensø, Cathrine Andersen, Victor Elvensø, Sille Lindberg, Rasmus Abildgaard, Emma Viborg, Jonas Abildgaard, Jacob Toft, Therese Helt, Rasmus Rank, Magnus Barslev, Julie Heby, Anders Mikkelsen, Ophelia Jensen, Ida Rønnow og Victor Haunstrup. Her ses de sammen med deres trænere Benjamin Jørgensen og Stefan Stenberg.

Jacob Toft, der ud fra målet med 8m udsvømning sikrede sig medalje og ny personlig rekord.

Sille Lindberg sammen med Ida Rønnow. Pigerne fik både personlig rekord og medalje, da de svømmede 100m butterfly.

Magnus Barslev (t.v.), Rasmus Rank og Anders Mikkelsen (t.h.) vandt alle medaljer i 50m brystsvømning. Magnus kvalificerede sig desuden til Vestdansk Mesterskab i 200m medley.

Emma Viborg Larsen (t.v.) og Therese Jespersgaard Helt (t.h.) fik ligeledes medalje i 50m frisvømning. Therese samlede sammen med Ida Rønnow alle guldmedaljer i de løb, de deltog i.